Projekat "Beograd 2030"

17:38 10. 02. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić predstavio je danas projekat "Beograd 2030" godine, navodeći da njegovo ostvarenje ne zavisi od personalnih rešenja u gradu ili stranke na vlasti, dok je premijerka Srbije Ana Brnabić istakla da Beograd donosi 42,1 odsto BDP zemlje i da ako "Beograd stane i Srbija staje".

Brnabić je, na ceremoniji u Narodnom muzeju, podsetila na 2014. godinu kada je Srbiji bio potreban zamajac za brži privredni rast i oporavak građevinske industrije, "u vremenu teških mera fiskalne konsolidacije".

Tada je Beograd, a posebno projekat "Beograd na vodi", Srbiji dao taj zamajac. Pokrenuo nas je sve u Srbiji, da budućnost može da bude mnogo drugačija od onoga kako su nam tada izgledale ekonomija i perspektivan zemlje, kada smo imali najniže plate na zapadnom Balkanu, podsetila je Brnabić.Beograd i projekat Beograd na vodi dali su vreme nama u Srbiji da dovedemo investitore, rekla je Brnabić i naglasila da je ranije postojala krilatica "Srbija radi, Beograd se gradi". (kraj) dar/ivt/dpv

Share: