Koga štiti ombudsman?

13:16 26. 12. 2020. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Jedinstvena Srbija Dragan Marković pitao je danas zaštitnika građana Zorana Pašalića da li se ta institucija bavi samo zaštitom nekih ljudi ili zaštitom više od sedam miliona stanovnika Srbiji.

"Da li vidite šta radi opozicija, kako preti ljudima iz vlasti, šta sve govore o deci predsednika i šta su govorili o deci Ivice Dačića, koji je jedno vreme ćutao", pitao je Marković tokom skupštinske rasprave o izveštajima Zaštitnika građana, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Državne revizorske institucije za 2019. godinu.

On je rekao i da nije čuo da je zaštitnik građana dao saopštenje povodom onoga što se u poslednje vreme priča o deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je rekao da "to nema smisla".

Marković je istakao da ima zamerke i na rad Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i ocenio da bi nadležni u toj instituciji "morali da budu oštri preko Centra za socijalni rad" u slučaju kada muž preti supruzi da će da je ubije u kontinuitetu godinu dana.

Prema njegovim rečima, u 60 odsto slučajeva te pretnje su bile realizovane. (kraj) is/lč/dpv

Share: