Nedovoljna pomoć

14:45 06. 12. 2020. FoNet

BEOGRAD - Centar za lokalnu samoupravu saopštava da su mere gradskih vlasti za pomoć ugostiteljima, frizerima, zanatlijama i drugim preduzetnicima nedovoljne.

"Najavljeno smanjenje kirije za 50 odsto u decembru i januaru ne znači za njih ništa", konstatuje se u saopštenju, uz pitanje kako gradska vlast očekuje da će zakupci koji ne rade skoro cele godine ili čiji je prihod smanjen i za 80 odsto moći da izdrže plaćanje 50 odsto zakupnine?

CLS apeluje na gradske vlasti da zakupci poslovnih prostora u vlasništvu Grada koji ne rade zbog uvođenja mera budu trajno oslobođeni plaćanja zakupnina za period u kome nisu mogli da rade, a da za one zakupce koji zakupljuju poslovni prostor budu smanjene srazmerno smanjenju njihovog redovnog prometa.

Takođe, predlaže da neplaćene obaveze budu odložene.

U saopštenju se ističe da je neprihvatljivo da gradske vlasti povećavaju osnovice za porez, uvode parafiskalne namete, i uništavaju male privrednike kako bi se zaštitila gradska kasa iz koje se plaćaju nepotrebni i besmisleni projekti i povećava gradska administracija. (kraj) lj/nm

Share: