Saradnja za budućnost regiona

16:47 06. 12. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

BEOGRAD - Članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Akademije za razvoj demokratije – regionalne inicijative koju su pokrenuli mladi lideri iz regiona Jugoistočne Evrope u okviru projekta "Regionalna agenda 2020-2030" - održali su prvi sastanak.

"Sve zemlje regiona suočavaju se sa sličnim problemima: nezaposlenost, siromaštvo, nepoštovanje zakona, odlazak mladih , ui tom smislu, neophodan je novi plan", izjavio je predsednik Upravnog odbora Regionalne akademije Balša Božović.

Prema njegovim rečima, „Regionalna Agenda 2020-2030“ podrazumeva jasne korake, rešenja i nove politike u cilju demokratizacije i modernizacije društva, povezivanja i bolje saradnje sa zemljama u okruženju, ali i pružanje nade građanima Zapadnog Balkana da odlazak nije jedino rešenje i da je uz jačanje lokalnih zajednica, dijalog i razumevanje, bolji život u regionu moguć i ostvariv.

Projekat "Regionalna Agenda 2020 - 2030" održava se uz podršku Ambasade Švajcarske u Srbiji, Fridrih Ebert Štiftung i Olof Palme fondacije. (kraj) sv/nm

Share: