Milenković želi da se obrati

16:50 04. 07. 2022. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Načelnik Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd Slobodan Milenković uputio je zahtev ministru unutrašnjih poslova i v. d. direktoru policije da dobije odobrenje da se obrati javnosti, jer želi da demantuje neistine koje se iznose u vezi sa aferom Jovanjica, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović.

"Osveta inspektorima zbog otkrivanja učešća pripadnika vojnih i civilnih bezbedonosnih službi u aferi Jovanjica nastavlja se orkestriranom kriminalizacijom načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije, preko propagadnih glasila vladajućih političkih i bezbednosnih struktura", navodi se u saopštenju advokatske kancelarije.

Dodaje se da Milenković zbog zaštite profesionalnog i ličnog dostojanstva i časti, kao i zaštite svojih kolega koji su zbog primene zakona u borbi protiv droge založili svoje živote, podnosi u skladu sa zakonom zahtev ministru i v. d. direktora policije da dobije odobrenje da se obrati javosti.

"Načelnik Milenković želi da javno demantuje sve iznete neistine i iznese istinu i podseti da afera Jovanjica nije proizvod ni podmetanja, ni nezakonitih radnji policije, već partnerstva dela vojnih i civilnih bezbednosnih struktura i pojedinaca koje se, prema stavu policajaca, nalaze u zoni kriminala", navodi se u saopštenju. (kraj) is/and/bdr

Share: