Pokušaj političke obmane

22:59 01. 09. 2020. FoNet | Vera Barišić

Beograd - Srbija se ni na koji način ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore i ni na koji način nije uticala na izborni proces u Crnoj Gori i to je činjenica koju predsednik Crne Gore Milo Đukanović ne može da spori, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić, ističući da nema govora da Srbija na bilo koji način ugrožava Crnu Goru.

Reagujući na stavove koje je o Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću izneo Đukanović u intervjuu za Njuzmaks Adrija, Ana Brnabić je navela da je u pitanju "pokušaj političke obmane" koju Đukanović koristi kako bi objasnio uzroke izbornog rezultata njegove Demokratske partije socijalista.

"Vučić je u proteklih osam godina manje puta pomenuo Crnu Goru i Mila Đukanovića nego što je Đukanović samo u ovom jednom intervjuu pomenuo Srbiju i predsednika Vučića, i to svaki put, kao i toliko puta ranije, u negativnom kontekstu", ukazala je Ana Brnabić, saopšteno je iz Vlade.

Ona je ocenila da je više nego jasno da je Đukanović zarobljen u političkim frazama koje je godinama koristio kako bi "lažnim pričama o ugroženosti Crne Gore sticao političke poene umesto da se fokusira na stvarne potrebe i probleme svojih građana". (kraj) vbr

 

Share: