Kurtijev politički šou

09:51 20. 07. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je ceo "politički šou" Aljbina Kurtija u Briselu osmišljen da se srpska strana natera na reakciju, i sada Beograd strahuje za mir i bezbednost u srpskim sredinama, jer je Priština odbila da prihvati drugu tačku predloga Evropske unije.

Petković je za RTS istakao da je EU predložila da se obe strane saglase da se intenziviraju zajednički napori da se pronađu preostala nestala lica, da se uzdrže od jednostranih radnji i poteza koji imaju potencijal da destabilizuju situaciju na terenu, i da će se redovno održavati sastanci glavnih pregovarača uz posredstvo EU.

Kurti je, kaže, pristao samo na treću tačku, a prve dve nije želeo da razmatra, "jer je insistirao na suočavanju s prošlošću, pa krenuo da govori o tri genocida".

Direktor Kancelarije za KiM očekuje od međunarodne zajednice da uvidi težinu problema gde nije kriv Beograd, "koji je spreman od A do Š da prihvati sva tri predloga EU". (kraj) lj/ivt/nm

Share: