Temu Kosova prebaciti u UN

20:43 13. 12. 2022. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da bi Srbija trebalo da „izbaci loptu iz svog šesnaesterca“ sklanjanjem teme članstva samoproglašenog Kosova u UN, i da istovremeno tiho, ali čvrsto i nepokolebljivo, pristupi vraćanju državnih nadležnosti na sever Kosova koje je „režim Aleksandra Vučića ukinuo Briselskim sporazumom".

„Vlast u Beogradu, međutim, radi potpuno suprotno, jer u javnosti nastupa sa pompeznom retorikom, dok za pregovaračkim stolom igra previše popustljivo pred međunarodnim izaslanicima“, rekao je Jeremić Radio-televiziji Vojvodine.

Jeremić je, kako u saopštenju ističe Nodna stranka, istakao da Srbija drži u svojim rukama ključ za članstvo Prištine u UN, što je „jedino pitanje o kojem Zapad sada ozbiljno pregovara sa Beogradom“, i da to može da skloni sa pregovaračkog stola tako što bi Vučić uputio pisma predsednicima Rusije i Kine sa zahtevom da Moskva i Peking ulože veto ako to pitanje ikada dođe na dnevni red Saveta bezbednosti UN. (kraj) vip/bdr

Share: