Bajernu titula!

23:18 23. 08. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

LISABON - Fudbaleri Bajerna šesti put su osvojili titulu klupskog prvaka Evrope, pošto su večeras Lisabonu u finalu Lige šampiona savladali Pari Sen Žermen sa 1:0 (0:0).

 Jedini pogodak na utakmici postigao je Kingsli Koman u 59. minutu, a još veće zasluge za trijumf Bavaraca imao je njihov golman Manuel Nojer, koji je odbranio nekoliko veoma teških udaraca.

Bajern se sada po broju titula prvaka Evrope izjednačio sa Liverpulom, a uspešniji su samo Milan sa sedam i Real, koji je 13 puta osvajao Kup, odnosno Ligu šampiona.

Katarski vlasnici Pari Sen Žermena su od 2011. godine, kada su kupili klub, samo za kupovinu igrača potrošili nešto više od milijardu evra, ali je to bilo dovoljno samo da se "sveci" prvi put domognu meča za titulu.

Bajern će ostati zapamćen kao prvi klub koji je do trofeja u Ligi šamipona stigao tako što je dobio svih 11 utakmica. Do titule je bez poraza prethodno stigao i Mančester junajted, ali su "crveni đavoli" imali nerešenih rezultata.

Ovogodišnja Liga šampiona ostaće zapamćena i po tome što je prvi put završnica igrana po turnirskom sistemu, bez revanš utakmica u polufinalu i četvrtfinalu.

Pored toga, takmičenje je trajalo gotovo godinu dana, jer je zbog pandemije finale odigrano tri meseca kasnije nego što je bilo predviđeno. (kraj) is

Share: