Elegancija i strast

15:41 17. 10. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Sa očaravajućom elegancijom i beskrajnom strašću, 4. veče 22. izdanja „Serbia Fashion Week“-a pružilo je spektakl bez premca, istovremeno označavajući i neponovljiv završetak revijskog dela ovog prestižnog događaja.

Kako se navodi u saopštenju, revija domaćeg brenda“Milova“ je postavila ton ovog večernjeg događaja. Ženski kaputi jarkih boja dominirali su pistom, izazivajući osećaj hrabrosti i samopouzdanja.

Nakon toga, srpskoj publici se predstavila gošća iz Švedske, Slađana Virtijević svojom kolekcijom izrađenom od svile. Svila je pulsirala na pisti, stvarajući čaroliju mekoće, nežnosti i gracioznosti. 

Sledila je revija dizajnerke Silvane Tošić, čiji autorski pečat je prepoznatljiv po implementaciji etno motiva i ručnom radu. 

Marko Parascandalo, gost iz Malte, donio je svežu viziju mode svojim ekscentričnim kreacijama koje obiluju svežim idejama zanimljivih formi.

Hana Leković je svojim modelima  istakla lepotu žene. Ručni rad i pažljivo odabrani detalji upotpunili su njen savršeno ukrojene modele, naglašavajući ženstvenost i eleganciju.

Sonja Janković je na pistu donela svoju novu kolekciju brenda Hastja, koja je blistala u pastelnim tonovima i najfinijim tkaninama. 

No, kulminacija večeri desila se kada je talentirani multimedijalni umetnik i aktivista Hikaru Seino, sa svojim timom „Ganon“, uživo pred publikom stvarao čarobne cvetne kreacije. Njegova inovativna upotreba cveća je nešto što će se pamtiti.

Boško Jakovljević i njegova revija za „Martini Vesto“ donela je sveže ideje koje su u skladu sa aktuelnim modnim trendovima, zadržavajući pri tom Jakovljevićev prepoznatljiv dizajnerski stil.

Na kraju, francuski dizajner visoke mode, umetnički direktor dva najveća sajma mode u Evropi, u Parizu i Berlinu i potpredsednik „Serbia Fashion Week“-a, Emerik Fransoa, izmamio je oduševljenje svojim očaravajućim toaletama. Njegova kolekcija“Shadovs”  pravo je remek-delo.

“Moja ideja je da vidim šta bi se moglo dogoditi tokom noći kada počnete da se pojavljuje silueta u mraku. Zato je na reviji sve bilo tako blistavo i tako sjajno. Svetlost u noći. Za mene je ovo učešće na SFW nešto sasvim posebno, jer sam pre više od 10 godina otvorio nulto izdanje Srpske nedelje mode. Tako sam srećan što smo ove sezone ponovo mogli da napravimo sjajno izdanje, velike revije ovde u Master centru Novosadskog sajma. Srpska nacionalna nedelja mode raste. Veoma sam srećan zbog ove sezone”, rekao je Emerik Fransoa. (kraj) dep/mk

Share: